Letovanje mladine v mesecu avgustu 2023

V Punatu v Mladinskem počitniškem domu RKS-OZ Maribor »Frankopan« so od 6. do 12. avgusta 2023 letovali naši mladi gasilci. Letovanja se je udeležilo 10 pionirjev in mladincev ter dva mentorja. Poleg plavanja, športnih aktivnostih in družabnih iger so imeli na sporedu tudi gasilske aktivnosti, da so obnovili gasilsko znanje.

Otroci so na morju zelo uživali in zagotovo si bodo teh nekaj dni skupnega druženja na morju zapomnili za celo življenje. Vsak dan so nekaj časa preživeli na plaži, plavali, skakali v vodo, iskali školjke in se igrali različne gasilske družabne igre. Veliko časa so namenili športnim igram, igranju nogometa in se sprehajali ter raziskovali mesto Punat. En dan so se z ladjico odpeljali do mesta Krka, kjer so si ogledali stari del mesta Krka, Frankopanski kaštel – spoznali zgodovino Krka, tržnico in kupili spominke.

Nikakor pa nismo pozabili gasilskih vsebin. Imeli smo različne dejavnosti, kot so hitrostno vezanje vozlov, navezava orodij, ponavljanje snovi za kviz in gasilski kviz, metanje C-cevi in spajanje C-cevi ter spoznavanje radijske postaje.

To nepozabno letovanje nam bo zagotovo ostalo v lepe spominu in upamo, da se še kdaj vrnemo.