Letovanje mladine v mesecu avgustu 2022

V Punatu v Mladinskem počitniškem domu RKS-OZ Maribor »Frankopan« so od 2. do 10. avgusta 2022 letovali naši mladi gasilci. Letovanja se je udeležilo 15 pionirjev in mladincev ter dva mentorja. Poleg plavanja, športnih aktivnostih in družabnih iger so imeli na sporedu tudi gasilske aktivnosti, da so obnovili gasilsko znanje in znanje iz prve pomoči.

Otroci so na morju zelo uživali in zagotovo si bodo teh nekaj dni skupnega druženja na morju zapomnili. Vsak dan so nekaj časa preživeli na plaži, plavali, skakali v vodo, iskali školjke in se igrali različne gasilske družabne igre. Veliko časa so namenili telovadbi, športnim igram, igranju nogometa, košarke in odbojke. En dan so se z ladjico podali na enodnevni izlet na bližnji otok Plavnik, kje so se kopali na različnih plažah.

Nikakor pa nismo pozabili gasilskih vsebin. Imeli smo različne dejavnosti, kot so hitrostno vezanje vozlov, navezava orodij, ponavljanje snovi in reševanje delovnih listov za kviz, metanje C-cevi in spajanje C-cevi, risanje evakuacijskih poti in izdelovanje gasilskih avtov iz papirja. Eno večer smo si ogledali gasilski film Notre-Dame v plamenih. Predzadnji dan pa smo šli na obisk k gasilcev v mestu Krku.

To nepozabno letovanje nam bo zagotovo ostalo v lepe spominu in upamo, da se še kdaj vrnemo.