Gasilci smo ljudje, ki smo zmeraj pripravljeni priskočiti na pomoč. Prav to humanitarno poslanstvo daje veliko težo našemu delu, ki ga z velikim veseljem in odgovornostjo gasilci v Sloveniji opravljamo že več kot 150 let.

Rudi Topolovec, VGČ 2. st, je naš Gasilski veteran z bogato gasilsko preteklostjo. Opravljal je številne funkcije v Prostovoljnem gasilskem društvu Ptuj. Izpostavimo lahko njegovo delo poveljnika društva, člana organov Območne gasilske zveze Ptuj ali komisij Gasilske zveze Slovenije. Kot gasilski sodnik, je bil mnogokrat prisoten na gasilskih tekmovanjih, mladih in starejših gasilcev. Velik pečat je Rudi pustil v servisu Ročnih gasilnih aparatov, kjer je opravljal delo predvsem na terenu pri strankah. Kot gasilec je pomagal na več kot 1500 intervencijah, ki jih je opravil ali vodil z odliko.

Tokrat za pomoč prosimo gasilci. Skromnost, ki je položena v zibko, ne kriči po pomoči. Finančna sredstva zbiramo za Rudija Topolovca, ki je zaradi bolezni pristal na invalidskem vozičku, ta pa mu zelo otežuje mobilnost.

Izkazalo se je, da bi Vozilo prilagojeno za prevoz invalida zelo olajšalo odhode od doma za potrebe zdravstvene oskrbe, hkrati pa mu želimo olajšati prihod iz Cirkulan v njegov tako cenjeni gasilski dom na Ptuju, saj Rudi kljub bolezni, ostaja optimističen, vesel in poln načrtov. Investicija v tako vozilo je velik finančni zalogaj, ki ga Rudi brez pomoči ne bo zmogel. Člani PGD Ptuj smo se odločili, da naše sile usmerimo v zbiranje donatorskih sredstev, ki bi pomagale našemu članu, do primernega vozila.

Primer vozila, ki bi Rudiju zelo olajšal vsakodnevna opravila.
(slika je simbolična)

Zato se skupaj z Območnim združenjem Rdečega križa Ptuj,  obračamo na vas, da kot donator pomagate Rudiju Topolovcu in sicer z nakazilom poljubnega zneska na račun OZ RK Ptuj,

TRR SI56 0420 2000 0348 846
s pripisom »pomoč RUDI TOPOLOVEC«, sklic SI00 245122.

Denar bomo namenili za nabavo osebnega vozila prilagojenega za prevoz invalida.

Če pa želite pomagati kako drugače oz. imate kakšno vprašanje, pa lahko stopite v kontakt z vodstvom PGD Ptuj (info@pgd-ptuj.si, tel: 02 / 746 – 47 31) ali s katerim koli izmed članov PGD Ptuj.